DOSSIER TECHNOSTRESS OP DE WERKVLOER
VOOR BEDRIJVEN DIE TECHNOSTRESS BIJ WERKNEMERS WILLEN VERMINDEREN
De opkomst van AI en andere technologische ontwikkelingen vergemakkelijken onze job. Maar de digitalisering brengt ook ‘technostress’ met zich mee, oftewel het onvermogen om gezond om te gaan met bepaalde technologische veranderingen.
Maar welke ‘technostressoren’ bestaan er precies? Hoe hard leven ze op de werkvloer en welke negatieve impact hebben ze? En vooral: hoe pak je technostress aan voor je werknemers? Die vragen beantwoorden Tinne Vander Elst (onderzoeker bij ons wetenschappelijk onderzoekcentrum) en preventieadviseur arbeidsveiligheid Floris Van Gramberen in ons dossier Technostress. Ze doen dat op basis van onderzoek dat Tinne en haar team uitvoerden in samenwerking met KU Leuven bij 1.027 werknemers en zelfstandigen in België.
Hieronder maken we je wegwijs door de onderdelen van het dossier en delen we andere relevante links.
Heb je specifieke vragen of uitdagingen over jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op.
DOSSIER MENSGERICHT DIGITALISEREN
Sensibilisering rond technostress
Wat is technostress en in welke mate leeft het?
Welke impact heeft technostress?
Hoe pak je technostress aan?
Wil je werk maken van het terugdringen van technostress in jouw organisatie? Lees in deel 3 onze concrete tips over hoe je dat aanpakt.
Whitepaper
Het hele dossier in één handig document lezen en extra wetenschappelijke diepgang over het onderzoek en onze bevindingen meepikken?
Download hier onze Whitepaper ‘Project: Mensgericht Digitaliseren’
ANDERE RELEVANTE INSPIRATIE
Hybride werken en technologie
In ons eerdere dossier over de New Way of Working hebben we daarom een specifiek deel gewijd aan hoe ICT je hybride werken stimuleert in plaats van tegenwerkt.
Nieuwe technologie
In dit expertartikel gidst segmentmanager Frank Weckx je erdoor.
AAN DE SLAG
Deconnectie
Je verder informeren over deconnectie kan via deze webinar en deze e-learningsessie. Of ga meteen aan de slag met deze deconnectiechecklist.