Levensmiddelenhygiëne voor uitvoerend personeel

Inhoud

Bereiden of verkopen uw werknemers voeding? Schrijf hen dan in voor deze opleiding. Zo weten ze exact aan welke regels ze zich moeten houden. En verkleint u het risico op voedselvergiftiging, voedselbederf en allergische reacties.

Meer kennis, betere voedselveiligheid

Deelnemers leren de risico’s rond voedselveiligheid herkennen en beperken. Ze zoomen in op:   

  • het autocontrolesysteem, om de wettelijke verplichtingen rond voedselveiligheid correct op te volgen
  • de verplichte traceerbaarheid van voedingsproducten
  • de verplichte melding van schadelijke producten, waardoor u besmettingen voorkomt
  • de HACCP of risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen
  • goede hygiënepraktijken

Levensmiddelenhygiëne? Hou het proper

Hygiëne is cruciaal om de voedselveiligheid te garanderen. Daarom gaan de deelnemers dieper in op verschillende deelaspecten, zoals:

  • het belang van reinigen en ontsmetten
  • (kruis)besmettingen voorkomen
  • persoonlijke hygiëne
  • gezondheid van het personeel

In orde met de regelgeving rond voedselveiligheid  

Met deze opleiding voldoet u aan de Europese Verordening 852/2004. Die stelt dat iedereen die voeding bewerkt of verkoopt, een opleiding rond voedselveiligheid moet volgen. En die opleiding moet aangepast zijn aan de beroepsactiviteit.

Hebben uw werknemers nood aan een aangepaste opleiding over voedselveiligheid? Vraag dan gerust een opleiding op maat aan.

 

Praktisch

Opleidingstype
Open
Doelgroep
Alle uitvoerende personeelsleden in de voedingssector.
Duur
3 uur
Locatie
(Start)data
Wanneer & waar?
donderdag 25 september 2025
13u30 - 16u30
Klassikaal, Lemenhoek Sint-Katelijne-Waver
Prijs
€ 123,00 (vrijgesteld van BTW) (
Beschikbare plaatsen
12
Subsidie
KMO-portefeuille (personeelsmanagement - arbeidsorganisatie en bedrijfsprocessen)
Attest
Attest van deelname