Levensmiddelenhygiëne en HACCP op maat
Inhoud
Werkt u in de voedingsindustrie? Wilt u de gezondheid van uw klanten en werknemers optimaal beschermen? En wilt u uw aanpak volledig afstemmen op de noden in uw organisatie? Vraag dan naar uw incompany-opleiding over voedselveiligheid.
Uw voedselveiligheid in beeld
Onze lesgevers brengen uw organisatie 2 tot 4 uur op voorhand een bezoekje en documenteren hun observatie met foto’s van de keuken of de productie-afdeling.
Tijdens de opleiding zoeken uw werknemers op basis van de foto’s en eigen ervaringen naar verbeterpunten. Ze bespreken hoe ze de voedselveiligheid in uw organisatie op punt kunnen stellen.
Tools voor betere levensmiddelenhygiëne
Uw werknemers leren verschillende instrumenten kennen waarmee ze de voedselveiligheid in uw bedrijf kunnen verbeteren:
- het autocontrolesysteem, om de wettelijke verplichtingen rond voedselveiligheid correct op te volgen
- de verplichte traceerbaarheid van voedingsproducten
- de meldingsplicht, waardoor u besmettingen voorkomt
- de HACCP of risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen
Strikte hygiëneregels zijn cruciaal
Voedselveiligheid valt of staat bij een goede hygiënecultuur. Uw werknemers gaan dieper in op:
- het belang van reinigen en ontsmetten
- risico’s herkennen en (kruis)besmettingen voorkomen
- persoonlijke hygiëne
- de gezondheid van het personeel
Volledig in orde met de regelgeving
De Europese Verordening 852/2004 stelt dat iedereen die voeding bewerkt of verkoopt, een opleiding rond voedselveiligheid moet volgen.
Met deze opleiding voldoet u aan die wetgeving. En u geeft uw werknemers alle middelen in handen om de voedselveiligheid binnen uw organisatie te garanderen.