Gezonde voeding op het werk
Inhoud
Uw werknemers eten gemiddeld een derde tot de helft van hun maaltijden op het werk. Kiezen ze daarbij voor gezonde voeding? Dan investeren ze in hun fysieke gezondheid, hebben ze meer energie én kunnen ze zich beter concentreren op hun taken.
Met deze opleiding leert u uw werknemers welke voeding gezond is. Zo ondersteunt u hun welzijn en productiviteit.
Focus op de voordelen van gezond eten
Veel organisaties zijn overtuigd van het belang van gezonde voeding. Daarom bieden ze in hun kantine evenwichtige maaltijden aan. Of laten ze fruit- en groentemanden leveren op het werk.
Toch kiezen werknemers vaak voor een snelle, ongezonde hap. Met deze opleiding motiveert u hen om gezonder te gaan eten. Samen met uw werknemers zoomen we in op:
- de nieuwe voedingsdriehoek
- criteria voor gezonde voeding
- hardnekkige misverstanden en vooroordelen
Naar een evenwichtige maaltijd
Via verschillende oefeningen krijgen uw werknemers zicht op hun eigen voedingsgewoontes. Ze leren bovendien hoe ze hun lunch of warme maaltijd gezonder kunnen maken. Deze thema’s komen aan bod:
- gezonde alternatieven voor tussen de boterham
- manieren waarop je je maaltijd eenvoudig kan pimpen
- vervang-er-eentje: in kleine stappen naar gezonde voeding
In deze incompany-opleiding van anderhalf uur leren uw werknemers alle do’s-and-don’ts van gezonde voeding op het werk.
Zet u uw werknemers graag meteen aan tot actie? Dan kunnen we de basisvorming uitbreiden tot een halve dag, waarbij we voor iedere deelnemer een persoonlijk actieplan op maat uitwerken.
Investeren in een gezond team? Schrijf uw werknemers dan snel in voor de opleiding ‘Gezonde voeding op het werk’.