Opleiding BA5 – Elektriciteit en veiligheid

Inhoud

Werken uw werknemers aan of met elektrische installaties? Dan moeten ze mogelijke risico’s correct inschatten. En het gevaar voor oververhitting, brand of explosie beperken. In deze opleiding krijgen ze alle info en ervaring om daarin te slagen.

Meer kennis over elektriciteit? Minder risico’s 

Bewustzijn is dé tool voor een veilige werkomgeving. Daarom verdiepen de deelnemers zich in: 

  • wetgeving en keuringen elektriciteit
  • begrippen en grootheden
  • elektrische gevaren, ongevallen en schade
  • uitwendige invloeden
  • netstelsels
  • beschermingsmaatregelen en basisregels veilig werken
  • lock out - tag out
  • EHBO bij elektriciteitsongevallen

Dankzij die kennis beschermen ze zichzelf én hun collega’s tegen de risico’s van elektriciteit. En loopt uw organisatie minder brand- of explosiegevaar.  

Opleiding eerste stap naar BA5-attest 

Werken uw werknemers aan of met elektrische toestellen? Dan hebben ze daarvoor een wettelijk verplicht BA5-attest nodig.  

Deze opleiding is daarvoor een eerste stap. Want slagen uw werknemers voor het aansluitende examen? Dan krijgen ze een opleidingsattest, waardoor u hen een BA5-attest mag uitreiken.  

Met deze opleiding voldoet uw organisatie ook aan een van de verplichtingen uit de Codex over het welzijn op het werk, boek III, titel 2. Die schrijft namelijk voor dat iedere werkgever voor betrokken werknemers voldoende opleidingen voorziet over veilig werken met elektriciteit.  

Om volledig in orde te zijn, moeten uw werknemers tijdens de werkzaamheden ook rekening houden met de voorschriften uit het Algemeen Reglement op Elektrische Installaties (AREI). 

De opleiding duurt een volledige dag. Aan het einde volgt een schriftelijke test. Slagen de deelnemers? Dan ontvangen ze een opleidingsattest.  

Praktisch

Opleidingstype
Open
Doelgroep
Zijn uw werknemers elektrisch geschoold? En voeren ze in uw onderneming elektrotechnische werken uit? Dan leren ze in deze opleiding hoe ze de elektrische gevaren correct inschatten en maatregelen treffen bij gevaar.
Duur
1 dag
Locatie
(Start)data
Wanneer & waar?
vrijdag 19 september 2025
9u00 - 12u30
13u00 - 16u30
Klassikaal, IDEWE Regiokantoor Antwerpen
Prijs
€ 309,00 (vrijgesteld van BTW)
Beschikbare plaatsen
15
Subsidie
KMO-portefeuille (beroepsspecifieke competenties) - Constructiv - Educam
Attest
Attest van deelname