Mijn brein eet: voeding en psychologie
Inhoud
Traktaties van een collega, frietjes in de kantine, de snoepautomaat op de gang … Van ’s morgens tot ’s avonds worden uw werknemers geconfronteerd met voeding. Met deze opleiding maakt u uw werknemers bewust van de factoren die ons eetgedrag beïnvloeden, waardoor ze hun eigen valkuilen leren herkennen.
Voedingspsychologie: de macht van eten
Wanneer krijgen we een hongergevoel? En vooral: waarom eten we? Op die vragen krijgen uw werknemers tijdens deze opleiding een antwoord. Samen met de lesgever gaan ze dieper in op:
- de rol van ons oerbrein
- biologische factoren: het hongergevoel
- psychologische factoren: geur, smaak, sociale invloed en stemming
De lesgever geeft uw werknemers via theorie en oefeningen inzicht in de factoren die ons eetgedrag beïnvloeden. Zo kunnen ze handvatten ontwikkelen om met de verleiding van voeding om te gaan.
Deze incompany-opleiding van anderhalf uur combineert theorie en oefeningen.
Leer uw werknemers gezondere eetgewoontes aan. Schrijf hen in voor de opleiding ‘Mijn brein eet’.